03 jul 2016

Æstetik skaber resultater

I designlabbets tredje #CDLcrowd workshop satte vi spot på æstetik som forandrings- og resultatskaber. Vi lod æstetikken tale til sanserne, forføre og vække nysgerrighed.

Motor for forandring og adfærdsændring
Æstetik vækker nysgerrighed og motiverer lyst, der kan få os til at overskride grænser og gøre ting, vi ikke troede mulige. Bruger man æstetik aktivt til at indrette rum, iscenesætte forløb og udforme produkter, møder man sine målgrupper med gode oplevelser og øger derved sandsynligheden for at opnå succes.

I designlabbet bød vi på en samtalemenu med farvede bobler, sødt og salt, åndelig føde og duftende syrenblomster fra haven; en række sanseoplevelser tilrettelagt for at belyse, hvordan æstetiske oplevelser påvirker os, forfører, hjælper på vej, skaber energi og får ting til at ske.

Tal til sanserne
Fokus var på det vi normalt ’overser’ eller kun ubevidst lægger mærke til. Valg af farver, ord, sammensætninger, duft, lyd og andre signaler var omdrejningspunkter for dialogen:

Fyldt chokolade ser godt ud, men kan overraske. Vi ved ikke, om det der er i vil falde i vores smag. En pose chips kan se tiltrækkende ud, men indholdet er salt og fedt. Det usunde trækker i os og vækker en lyst, der bringer velvære eller udfordrer selvkontrollen.

Ord kan ligge i munden. Vi kan smage på dem og fornemme lyden af dem. De frembringer måske en musisk oplevelse eller rummer beskeder, der sætter gang i refleksion og bevægelse.

Caviar på bøgeblad med syren, ser smukt ud, pirrer nysgerrigheden og motiverer til at prøve nyt. – Og det smager himmelsk!

Hvor giver det mening?
Hvad enten man står foran en forandringsproces, indretning af domicil eller branding af virksomhed og organisation vil brug af æstetiske greb have afgørende betydning for resultatet.

Mere om æstetik og resultater
Sidder du inde med et projekt, eller har du spørgsmål til mulighederne for brug af æstetiske virkemidler så kontakt Susanne Eiler på tlf. 4057 4079 eller Morten Bove på tlf. 4062 2260.

 

Nu er det sommer, og vi holder pause på bloggen, men glæder os til at vende tilbage i august med nye indlæg og arrangementer i designlabbet. Vi er fortsat på banen her i juli, men holder dog lukket for sommerferie i de sidste to uger; 29 og 30.

God sommer
Cumuli Design Lab

 

TILMELD DIG VORES BLOG

Bliv klog på designtænkning – få inspiration, viden og skarpe holdninger om idéudvikling, involvering og formidling.

Error: Please check your entries!