02 sep 2016

På Aarhus Festuge med IDA

Indspark om designtænkning på IDAGNITE hos Ingeniørforeningen. Vi sætter spot på værdien af kreativ tænkning, involvering af interessenter og brug af æstetisk.

Download Susannes Ignite – format: 20 slides, 15 sek. til hver = 5 min i alt

Kreativ tænkning, mod og tillid

At arbejde med designtænkning som metode forudsætter tillid og mod til at bringe nye perspektiver i spil, til at eksperimentere og bryde kendte tankemønstre. Det kræver et åbent og nysgerrigt sind, som er i stand til at kombinere tendenser og indtryk fra mange forskellige kanter, og derigennem finde den bedst mulige løsning, hvor form og indhold spiller sammen.

Det er en systematisk proces, der handler om at udvikle bæredygtige og langtidsholdbare løsninger med og for mennesker.

Involver flere end du tror – og start tidligt

Uanset om du skal udvikle et nyt forretningsområde, gentænke en strategi, optimere på et produkt eller en ydelse, kommer du bedst videre ved at eksperimentere og inddrage nye perspektiver.

Måske skal du bredere ud i kredsen af interessenter, end du først tror.

Lad os tage et eksempel
Der skal opføres et hospital. Hvem skal involveres? De, der skal betale i hvert fald, de vil gerne bestemme noget. Så vil arkitekten også gerne bestemme. Men hvad med dem der leverer service, udstyr og medicin? Eller patienter, pårørende og ikke mindst dem, der skal arbejde i bygningen? Og hvad med andre beslutningstagere eller meningsdannere der også har en aktie eller interesse i hospitalet –  fx i byen eller regionen hvor det skal opføres? For nogle er økonomien vigtig, for andre er indeklimaet. For andre igen at stemningen animerer til hurtig heling, og at afdelingerne ligger logisk placeret.

Inddrag derfor en bred gruppe, brug deres indsigt og få en viden, som du ikke har i forvejen. Og start tidligt. Tænk projektet i før – under – efter, så er der stor chance for, at du lykkes med at få etableret forståelse hele vejen rundt og fremfor alt få udviklet noget helt unikt og langtidsholdbart.

Sæt scenen og brug æstetiske virkemidler
Brug tid på at overveje hvilke virkemidler der vil være de rette for din løsning og lav en gennemtænkt plan, hvor elementerne spiller sammen og matcher de økonomiske ressourcer. Det er utrolig vigtigt, hvordan man skærer og serverer budskaber, arrangerer processer og iscenesætter begivenheder, når man fx vil opnå større forståelse, højere effektivitet eller bedre idéer.

Kunsten er at gøre brugeroplevelsen motiverende, inspirerende og æstetisk – ikke for at skabe glansbilleder, men for at skabe effekt.

Vil du vide mere om designtænkning?
Er du interesseret i at høre mere om, hvad Designtænkning kan gøre for din virksomhed og organisation? så kontakt Susanne Eiler på 40574079 eller Morten Bove på 40622260 – eller pr. mail.

 

TILMELD DIG VORES BLOG

Bliv klog på designtænkning – få inspiration, viden og skarpe holdninger om idéudvikling, involvering og formidling.

Error: Please check your entries!