24 jun 2016

Pendlerliv og deleøkonomi

Stationen og toget sætter hver dag rammen for møder mellem tusinder af mennesker på vej. På #CDLcrowd’s anden workshopdag undersøgte vi, hvilke potentialer der kan forløses, hvis rammerne indbyder til dialog mellem mennesker, som ikke kender hinanden.

Inspiration der motiverer
Det handler om fællesskab og immateriel deleøkonomi – om hvordan vi bringer de rejsenes kompetencer i spil, så der høstes værdi af mødet mellem fremmede. Hvilken betydning vil det eksempelvis have, hvis man kunne få hjælp til lektier eller sparring på en udfordring undervejs i toget? Eller hvis man kunne underholde sig med et slag kort, have samtaler om udvikling af lokalområder, international politik, bæredygtige livsformer, sport, træning, klima og kultur?

Kreativiteten var stor og dialogen intens i workshoppen, hvor vi inviterede pendlere indenfor i design labbet. Deltagerne fik mulighed for at fortælle om egne skjulte kompetencer og blev guidet i at dele komplimenter ud som kickstarter på en god dialog. Resultatet var overvældende og bekræfter endnu engang, hvor altafgørende tillid og positiv tilgang er for at kunne tænke i muligheder og løsninger.

Hvis vi griber idéerne kommer både stationsmiljø og pendlerlivet fremover til at byde på et væld af berigende samvær.

Hvad mon din sidemand er god til?
Når udfordringen handler om at skabe rammer, der lægger op til dialog mellem fremmede kan brug af designtænkning være med til at forløse potentialet. Rammen for dialogworkshoppen var en kaffesalon med mundgodt til deling og spørgsmål, der kunne styre samtalen.

Sættes scenen rigtigt for involvering af interessenter beriges man med nye perspektiver, og det der kunne udvikle sig til modstand og konflikt, vendes til konstruktiv håndtering af relevante udfordringer. Det skaber energi, gør modspillere til medspillere og ideerne tager fart og får kvalitet.

Idéudvikling og dialog
Har du også et projekt, hvor mennesker skal inviteres til dialog, inspireres eller informeres så kontakt Susanne Eiler på tlf. 4057 4079 eller Morten Bove på tlf. 4062 2260, og hør, hvordan vi kan hjælpe med at give processen et indhold og en form, som gør dine interessenter til aktive medspillere. Det kan fx handle om udvikling af områder, services, produkter eller organisationer.

 

TILMELD DIG VORES BLOG

Bliv klog på designtænkning – få inspiration, viden og skarpe holdninger om idéudvikling, involvering og formidling.

Error: Please check your entries!